Professionel hjemmeside på en time

I den nedenstående video viser jeg dig strategien for, hvordan du sparer tusindvis af kroner på en designer, og selv laver din egen professionelle hjemmeside på under en time.

Er du coach eller behandler og kunne du tænke dig at tiltrække flere kunder online?

Online Kundeflow for Coaches og Behandlere lærer dig hvordan duposititionerertiltrækker og konverterer kunder online

 

Ressourcer

51 replies
  • rasmus
   rasmus says:

   Ja, kender godt Wix og nej jeg vil bestemt ikke anbefale det.

   Det er muligvis let at oprette, men du kan ikke udvide dit site og du bliver heller ikke fundet i søgemaskinerne.

   Så i sidste ende ville du sidde og skrive til dig selv…

   /Rasmus

   Svar
   • Svend
    Svend says:

    Det er noget ævl. Hvis du har bare en lille smule forstand på søgemaskineoptimering, kan du sagtens få gode placeringer på Google med wix. Hvordan er du nået frem til, at man ikke skulle kunne det?

    Svar
 1. Danny
  Danny says:

  Hej Rasmus
  Jeg er webdesigner, og bliver nødt til at opponere kraftig mod dine pointer i denne film.
  Du får det til at lyde som at alle webdesignere laver hjemmesider som man ikke bliver tilfreds med. Det er løgn.
  Det er også forkert at man kan få en god hjemmeside på en time. Når den time er gået er der ingen indhold på. Der er ingen værktøjer til markedføring, slag og kontakt. Alt dette hjælper webdesigneren også med.

  Og så er jeg nødt til at komme med det gamle slidte argument: Jeg kan sagtens selv reparere min bil (for et par hundrede kroner og på en time 😉 ). Men en professionel kan bare gøre det bedre.

  Til gengæld forstår jeg godt, hvor du vil hen med din film. Men du træder rigtig mange (professionelle) mennesker over tæerne med dine teser – og også lidt dit eget virke.
  Jeg vil meget gerne vende emnet med dig over telefon eller Skype. For du har helt sikkert fat i noget. Sammen kunne vi snakke det igennem, og så vil du kunne lave en ny og korrekt film (uden kredit til mig).

  Svar
  • rasmus
   rasmus says:

   Hej Danny

   Mange tak for dit input.

   Jeg ville ikke forvente andet fra en webdesigner 🙂

   Jeg siger ikke at man ikke bliver tilfreds, det kan man sagtens blive. Men når design er subjektivt og du typisk betaler per time (du kan også lave en fast pris, men der er sjældent “uendelige revisioner” i dette), så kan det hurtigt blive dyrt.

   Ud over det ser jeg rigtig mange “WordPress designere” (og bureauer) bare købe et tema og modificere det til kunden. Hvorfor det? Jo fordi at det idag faktisk tager tid at lave et godt “responsivt design” der funker på alle platforme.

   Og jeg kan ikke selv reparere min bil, men jeg ville kunne vise en 12 årig hvordan de satte en super fed hjemmeside op på en time.

   Det der tager al tiden er selvfølgelig at lave noget rocker fedt indhold.

   Og så kan det også være at man vil bruge en designer til fx. at lave logo eller et banner til ens side, men her anbefaler jeg i første omgang fiverr.com hvis man er på et budget (hvis man ikke er det, vil jeg da anbefale at man fx. går til en dansk designer – men selv her varierer kvaliteten helt absurdt meget).

   Hvorfor jeg tillader mig at have en holdning…
   Jeg har været mere end 15 år i IT branchen og arbejdet for nogen af de største danske virksomheder. Jeg har blandt andet været på et lille hjemmeside projekt til 22 millioner (i fase 1). Jeg er ikke designer (hævder ofte jeg er æstetisk hæmmet), men det handler nok mere om at jeg ikke kan bruge værktøjer som Photoshop (og så laver jeg alligevel selv mange af mine bannere og FB reklamer), til gengæld kan jeg altid se hvad jeg gerne vil have, og ved en del om usability og hjemmesider der konverterer (har en virksomhed der har solgt Magento webshops siden 2009).

   Og så har jeg hørt for så mange der har valgt en “billig programmør/designer” i DK og blevet brændt af (billig her: typisk fra en 2-3000 op til 10.000 og mere).

   /Rasmus

   Svar
 2. claudio
  claudio says:

  Sikke en omgang vrøvl.

  1. alle dygtige og professionelle website byggere, ved at indhold i en website SKAL indeholde dynamik som kan tiltrække kunder. Er hjemmesiden et visitkort kun? eller ønsker du meget trafik og interaktion.

  2. selv ved køb af en skabelon – så kan do tweake.. til en vis grad. derefter skal du rode i kode – også i wordpress.

  3. du skal bruge tid på det du er bedst til, så held og lykke med at finde ud at du faktisk skal ligge din wordpress side i et child theme – for ikke at miste alle dine rettelser når du bliver opdateret.

  4. rettelser med en designer – kan indbygges i aftalen når siden er bygget ( gratis)

  5. hvis du ikke er tilfreds når din hjemmeside er færdig – så bliver du sikkert nok aldrig tilfreds.
  3.

  Svar
  • rasmus
   rasmus says:

   Hej Claudio

   Tak for din kommentar…

   Der er mange “skal’er”. Jeg er på ingen måde enig, og det er på trods af at jeg ejer en virksomhed der laver webshop design fra bunden. Jeg bilder mig ind at jeg kan se det fra alle sider, inklusiv den selvstændige der gerne vil have en fed hjemmeside uden at sprænge banken (og iøvrigt ende med et halvdårligt resultat fordi de ikke har evnerne til at vide hvad en god designer er).

   /Rasmus

   Svar
 3. Susan
  Susan says:

  Jeg bruger one.com
  De er billige, de har skabeloner, de har wordpress i kontrolpanelet, de har 30 dages fri prøve på din egen webshop, og søgemaskinen Google kan i hvert fald godt finde siden og indholdet. Nåhja Yahoo har også fundet noget.
  Jeg kan også se en masse statistik om hvor mange, fra hvilke lande osv. der besøger siden. Den er sjovt nok pænt besøgt allerede selvom jeg kun har vist den til ganske få personer, så resten må være fra søgemaskiner, selvom jeg slet ikke har betalt eller optimeret.

  Jeg har selv gjort det hele, og det er lidt anderledes end dengang jeg selv skulle kode det hele i html (havde tidligere i 1996-1999 nogle hjemmesider for sjov).

  Svar
  • rasmus
   rasmus says:

   Hej Susan

   Hvis man først har fundet et webhotel man er tilfreds med, skal man selvfølgelig blive der.

   Der er dog nogle fordele ved at vælge et webhotel der bruger cPanel. Blandt andet er det uhyggeligt let at skifte til et andet webhotel (der bruger cPanel). Og rigtig mange aspekter ved ens webhotel kan ændres. Dette er ofte avancerede brugsscenarier, men så har man muligheden for at købe sig til hjælp.

   Mange af de “egenudviklede” kontrol paneler er meget ofte ret begrænsede.

   /Rasmus

   Svar
 4. Solveig
  Solveig says:

  Hej Rasmus

  Spændende info

  Desværre er jeg hørehæmmet fangede ik helt hvilket link du nævnte og hvordan finder jeg de skabeloner på nettet

  Kan de nævnte link også klare kæmpe debat og log om hjemme sider?

  Laver du også hjemmesider selv til kunderne ?

  Hilsner solveig

  Svar
  • rasmus
   rasmus says:

   Hej Solveig

   Mange tak for din kommentar. Jeg skal beklage at jeg mumler lidt i videoen :).

   Du kan finde skabeloner/temaer til WordPress på Themeforest under WordPress kategorien. Jeg bruger det tema der hedder Enfold.

   Du kan sagtens håndtere debat via kommentarerne (eller via en forum komponent) med WordPress hvis det er det du spørger om.

   Og nej, jeg laver ikke hjemmesider til folk :).

   /Rasmus

   Svar
 5. Kennith
  Kennith says:

  Hej Rasmus

  Tak for en fin video, nu er jeg også grafisk designer så jeg er heller ikke helt enig med dig. Jeg syntes den er lidt unuanceret.

  Du har en pointe i forhold til at man (eller nogen) kan gøre det, og for mange vil sådan en løsning givet vis også være tilstrækkelig. MEN jeg kan sende en håndfuldfolk over til dig meget hurtigt for hvem det vil tage mindst en uge at lave det du beskriver og efterfølgende vil halvdelen af dem opgive og aldrig komme i mål, man skal huske at det ikke er alle der har samme forudsætninger.

  Jeg er helt klar over der er mange smarte designere og ikke mindst sælgere derude, og der er en mange mindre seriøse firmaer. Så man kan nemt havne med en meget dyt og forkert løsning. Der er ingen tvivl om at i dag er man nødt til at være tilstede online, og har man ikke budget til at få lavet en “rigtig” løsning så er det her naturligvis at foretrække.

  Jeg er ved at oversætte et webinarsystem til WordPress, det er simpelthen brilliant godt det kan ALT hvad det skal kunne og det er ganskerimeligt prismæssigt. Men fordi jeg knalder den på min WP side og har det tekniske fundament og i praksis kan oprette og afvikle et webinar så er det jo langt fra ensbetydende med at det er et godt produkt der kommer ud af det. Jeg er helt sikker på du i den forbindelse ville have et par tricks i ærmet som kunne gøre mit produkt endnu bedre, og det er naturligvis det samme med grafisk design og mange andre ting.

  De ting man får på fiverr.com er generelt af en meget fin kvalitet, og ja der er bogstaveligt talt tusindevis af templates på nettet til overkommelige priser. For at illusterer problemet med disse løsninger, vil bede dig tænke lidt tilbage til en gang hvor du har været på en ferie i et land der ikke ligner Danmark. Prøv at tænk over hvordan var arkitekturen i landet? Hvordan så et supermarked ud? Hvordan var indretningen og hvordan så produkterne på hylderne ud? Lignede det det du kender fra Danmark? Nej ikke rigtigt vel? Der er kæmpe foreskel på hvad der appellere til hvilke mennesker. Hvis du f.eks. ser reklamer i TV er det ikke kun de dårlige synkroniseringer af danske stemmer der afslører at her er tale om en tysk eller amerikansk reklame der er genbrugt af et af de store firmaer, du ville også kunne vide det selv om du slukker lyden. Det er alt muligt fra tøj til hår, belysning, kameravinkel og indretning der gør at du ved det. Selv om man ikke er ekspert i disse ting bliver det samlede indtryk bare at det ikke i hvert fald ikke er dansk.

  Når du køber et ordentligt professionelt produkt så får du samtidig mange års erfaring med i handlen. Nu har jeg mange års erfaring og en ret bred viden så jeg er måske ikke helt repræsentativ, men når en kunde henvender sig til mig for at få f.eks. et logo og en hjemmeside så starter vi en proces hvor jeg får afdækket kundens behov, her prøver jeg også at se frem i tiden. Det nytter ikke noget jeg designer et fedt logo til elektroniske medier hvis kunden senere får behov for også at lave trykte ting med sit logo, på skærmen bruges RGB farveskalaen, mens man ved tryk og print bruger CMYK, der kan være temmelig markant foreskel på det. hvis du så en dag åbner en butik og skal have facadeskilt og bildekoration så ryger du over en 3. farveskala, og skal du have bæreposer så er det en helt 4. skala. Det ved du ikke som alm. kunde og derfor stiller du ikke krav om det til designeren der i øvrigt er fra Indien, Sri Lanka, Kina eller ligende og ikke har noget som helst kendskab til den “danske stil”. Så ja du får et fint produkt der teknisk set er helt OK og derfor ogsåser pænt ud MEN det er ikke lavet til din kundegruppe. Det er nøjagtig det samme der gør sig gældende for templates til WordPress.

  Udover design så er der det rent tekniske. Selv om det så lykkedes for dig at få installeret en WordPress gennem en one click installation så er det RIGTIG mange andre ting du skal tænke på, lad mig blot tage søgemaskineoptimering som eksempel. Det er tæt på lige meget med en hjemmeside hvis ikke folk kan finde dig. Det ser da meget pænt ud på visitkortet men har du allerede giveten dit visitkort så ved de nok også hvad du sælger. Der er mange tusinde udvidelser til WordPress og der er også en del til søgemaskine optimering. Men hvis du ikke ved noget om SEO hvordan skal du så kunne træffe et kvalificeret valg i forhold til hvilken du skal vælge? Men lad os blot sige du finder min favorit YOAST og får den installeret det er jo også super nemt, men mnu er det bare sådan at ikke alle templatedesignere er lige seriøse eller dygtige om man vil, så måske overholder de ikke standarder, måske er de ligeglade fordi de ved de fleste ikke ved bedre. I hvert fald er der flere templates der ikke er kompatible med forskellige udvidelser til WordPress. Det her er også viden det tager rigtig rigtig mange timer at få.

  Som du nok kan fornemme så kan jeg argumentere længe for at det ikke er den optimale løsning du advokere for. Jeg kan godt forstå din pointe men som jeg starter med at skrive så mener jeg den er meget unuanceret og den kan i værste fald ende med at koste folk et hav af problemer og en mindre formue. Jeg kunne jo være ligeglad jeg har nok at lave så jeg fikser ikke efter kunder, men jeg syntes det er problematisk når man som du søger at brande sig som en ekspert inden for et område og så træder uden for det. Problemet er at du har opbygget en tillid hos nogle mennesker på baggrund af det som du faktisk er god til. Som du kan se i kommentarerne er der nogen der takker og syntes det er en god video. De går nu ud og risikere at få middelmådige sider på baggrund af det jeg mener er et forkert fundament som de kun har fordi de har den fra en “autoritet” som i dette tilfælde er dig. Jeg mener vi når vi går ud og rådgiver folk skal være os vores ansvar og meget bevist. Jeg er sikker på du har lavet videoen i god mening og det er kun for at du fremover skal tænker over dit “ansvar” at jeg ulejliger mig med at bruge en halv time på at skrive denne kommentar.

  Svar
  • rasmus
   rasmus says:

   Hej Kennith

   Jeg sætter pris på at du har brugt lang tid på at skrive et svar til mit indlæg.

   Du kommer fra den “professionelle” vinkel hvilket jeg forstår. Samtidig kan jeg kun sige at jeg har lært rigtig mange at installere WordPress på en time (dem som er igennem forskellige forløb hos mig).

   Så jeg er ikke helt enig i din betragtning.

   Netop de mange muligheder, betyder at man skal hjælpe folk igennem støjen. Det er præcist det jeg gør. Jeg siger brug de her X ting sammen. En programmør eller tildels en WP designer vil typisk i højere grad skræddersy en løsning ud fra en række muligheder.

   Men min løsning kan bruges til ca 90% af min målgruppe.

   Ironisk nok har jeg selv brugt penge på at få min engelske side designet fra grunden (custom WP tema), og den har jeg aldrig været helt tilfreds med.

   Min danske side her, bankede jeg op på et standard tema jeg ikke en gang har gidet at modificere særligt (tog med indledende indhold vel en dags tid).

   Lige når det kommer til webinar systemer, så har jeg også en holdning, men det er fordi at jeg var temmelig begejstret for et Webinar plugin til WP. Lige indtil jeg havde 500+ registrerede på mit webinar (og de første 50 kom på). Så crashede min quadcore, 8gb ram virtuelle server der ikke lavede andet.

   WP skalerer bare ikke godt, og så var plugin’et nok ikke helt optimalt skrevet. Se min opdatering om det her.

   Så nu har jeg bidt i det sure æble og valgt en løsning jeg ikke er helt tilfreds med, men som til gengæld er stabil (WebinarJam).

   Endnu en gang tak for dit input.

   Svar
 6. Pernille
  Pernille says:

  Hej Rasmus?
  Jeg kan desværre ikke se videoen. Der står noget med because of the videos privacy settings it cannot Be played here… Hvad gør jeg så?
  Dbh. Pernille

  Svar
  • rasmus
   rasmus says:

   Hej Pernille

   Mange tak for din feedback. Det lyder lidt underligt. Prøver du at se videoen fra din mobiltelefon? Jeg har haft en anden der sagde noget lignende på en anden video.

   /Rasmus

   Svar
 7. Jesper Ordrup
  Jesper Ordrup says:

  Hej Rasmus,

  Uanset hvor mange tusind kroner man investerer i hjemmesidens design og funktioner, så er hjemmesiden intet værd uden godt indhold. Så ja – er midlerne (meget) begrænset så find en template og skriv noget godt indhold.

  Men resultatet bliver naturligvis bedre hvis du finder en designer og en tekstkyndig. Og forløbet med en af førnævnte behøver selvfølgelig ikke forløbe som du beskriver.

  Der findes mange dygtige designere som inddrager kunden i processen. Et forløb med en designer kan sagtens komme frem til et godt resultat som kunden er glad for og som med stor sandsynlighed bliver opfattet langt bedre af de besøgende.

  Men ja – man kan komme rigtig langt med templates – vi anvender dem osse som udgangspunkt når budgettet skal holdes nede.

  Men “Professionel hjemmeside på en time” – det er jo en overskrift der er Ekstrabladet værdigt 🙂

  Mange hilsner
  Jesper

  ps. Din gamle kollega fra Flab flab.

  Svar
  • rasmus
   rasmus says:

   Hej Jesper

   Godt at høre fra dig 🙂

   Jeg tror den store udfordring er at jeg ser hjemmesiden som en del af ens virksomhed (med mindre man bare lige skal have en personlig blog), og mange programmører/designere – i hvert fald i den billige ende af skalanen – bare tænker “hjemmeside”.

   De ved muligvis hvordan man trykker på på knapperne, men ved ikke så meget om forretningsdelen. Og nu hvor WP er blevet så let at arbejde med, er det mange gange bedre selv lige at gøre det.

   Jeg ser mig selv som teknisk kyndig (om end jeg ikke kan skrive en linie PHP som WP jo er skrevet i), men æstetisk hæmmet.

   Alligevel har jeg lavet ALLE mine hjemmesider selv (på nær een), og det er sgu gået temmeligt godt 😉

   /Rasmus

   Svar
 8. Allan
  Allan says:

  Hej Rasmus,

  Hvis du også taler om noget af dette på dit kommende Online Expert Blueprint Seminar (som jeg glæder mig til at deltage på) – så bliver du simpelthen NØDT til at tjekke denne template ud, hvis du ikke allerede kender den.

  https://www.elegantthemes.com/gallery/divi/

  Med den kan man forholdvist nemt bygge stort set samtlige typer af hjemmesider – og det smarte ved deres builder er, at du kan vælge layout for hver enkelt side – det vil sige, hvis du ønsker at nogen undersider skal være med flere kolonner eller andre farver end standardlayoutet, så kan det angives for hver enkelt side, – men kan oprette egne skabeloner, så man nemt kan oprette nye undersider, der matcher en eksisterende side – og jeg kunne blive ved. 😉

  Og i deres nye version har de oven i købet lavet “Live Edit” så man kan rette “live” direkte på sin side.

  Så for ikke-web-nørder er den ekstremt simpel at arbejde med og de fleste vil i hvert fald kunne komme et langt stykke af vejen selv – uden de store forudsætninger.

  Mvh
  Allan

  Svar
  • rasmus
   rasmus says:

   Hej Allan

   Mange tak for dit input. Jeg har faktisk købt Divi, men personligt foretrækker jeg nu stadig Enfold. Men det er nok meget en smagssag :).

   Jeg glæder mig til at se dig til november 🙂

   /Rasmus

   Svar
   • Allan
    Allan says:

    Jeg bruger også selv Enfold på nogle af mine sider 😉

    – men nu tænkte jeg mere som et tip til dine ikke-kyndige følgere/deltagere. Hvis de vil igang hurtigt – så er Divi et godt bud.

    Svar
  • rasmus
   rasmus says:

   Hej Lone

   Tak for det. Ja her deler jeg kun strategien, ellers ville videoen hurtigt bliver mere end en time lang. Men der findes masser af videoer der fx. viser hvordan man installerer WP med cPanel.

   /Rasmus

   Svar
 9. Else Sørensen
  Else Sørensen says:

  Hej Rasmus. Fedt med sådanne indput.?Har set på skabeloner på webnode – kan de bruges sammen med WordPress?

  Svar
  • rasmus
   rasmus says:

   Tak for din kommentar Else.

   Der er så’n ca. en milliard temaer. Der er ikke noget der er rigtigt eller forkert, men jeg anbefaler Enfold som jeg også nævner her i posten.

   /Rasmus

   Svar
 10. Sarah
  Sarah says:

  Hej Rasmus

  Hvad er fordelene ved at vælge at købe et tema fra themeforest i modsætning til at vælge en af wordpress skabelonerne?
  Og risikerer jeg at det tema jeg køber ikke bliver opdateret og sådan noget?

  Venlig hilsen
  Sarah

  Svar
  • rasmus
   rasmus says:

   Et meget mere konfigurerbart tema. Med et gratis tema får du ofte et “udseende”. Dem du betaler for, kan for det meste ændres i en hel ekstrem grad til at passe dit brand.

   Ud over det får du selvfølgelig også support og løbende opdateringer.

   (plus nogen der er interesseret i at rette fejl hurtigt, fordi det ellers ville gå ud over deres forretning. Dem der laver gratis temaer glemmer dem hurtigt igen)

   Svar
 11. Lasse Dupont
  Lasse Dupont says:

  Hej Rasmus,

  Meget spændende indlæg! Er der evidens for noget af det du siger eller skal det kun ses som markedsføring for dit eget site 🙂 Generiske sitegenerators som one.com, 123hjemmeside eller blog engines som Squarespace og WordPress har en lang række fordele OG EN LAAANG RÆKKE ULEMPER.
  Punkt 1. Generisk tema: Et færdigt tema kan sammenlignes med den danske stats indkøb, billig anskaffelsespris, dyr- og mangelfuld support. De fleste temaer afhænger af proprietære plugins som skal opdateres og koster penge. Punkt 2. Levetid: Udviklere af færdige temaer kan stoppe med at udvikle på temaet eller dreje temaet i en ny designretning f.eks. begynde at udvikle det i en anden retning. I dette tilfælde kan WordPress-platformen, der bruger disse temaer, ikke længere opdateres. Der kan opstå problemer med de anvendte plugins, der medfører en sikkerhedsrisiko. Hvis det færdige tema er udviklet til at blive meget anderledes end den oprindelige version, er indholdet af det websted, der bruger det, muligvis ikke relevant for den reviderede version.

  Hvorfor gå til lægen når jeg kan tage noget naturmedicin ? Hvorfor gå til en markedsføringskonsulent når jeg bare…?

  Du taler i din video meget om æstetik (at en hjemmeside er flot?) Æstetik er en del af det færdig Brand design system som forhåbentlig favner både, strategi, layout og markedsføringskanaler? I så fald er æstetik ikke kun et spørgsmål om noget er flot!

  Ps. Jeg kan se du fik rettet henvisningsfejlen på din hjemmeside… 😉

  Pps. Jeg ville nok rette bredden på artiklens færdige kommentarer…

  God dag

  Svar
  • rasmus
   rasmus says:

   Hej Lasse

   “skal det kun ses som markedsføring for dit eget site”. Jeg har svært ved at se hvordan mine anbefalinger skulle kunne gavne min forretning. Jeg sælger hverken temaer eller hosting (om end jeg har forskellige affiliate links her og der – hvilket er mindre end peanuts i min forretning).

   Jeg er i tvivl om hvad du mener med evidens. Er der noget konkret du vil vide her?

   Alt hvad jeg siger er min MENING.

   Jeg skal ikke kede dig med mit CV, men jeg har fx. siddet som en af to eksterne løsningsarkitekter hos e-Boks med et team på 60-70 mennesker fordelt i 3 lande, med en løsning der spændte fra mainframes over .NET til AngularJS.

   Samtidig har jeg noget ikke mange teknikkere har… Forretningsforståelse.

   Du er tydeligvis ikke målgruppen for dette opslag.

   Jeg er rimelig uenig i det meste du skriver 😉

   Ha’ en fortsat dejlig dag.

   /Rasmus

   Svar
  • rasmus
   rasmus says:

   Hele konceptet med at noget koster en euro… Det betyder at du skal betale hver gang du skal slå bare en lille ekstra fis.

   Ud over det har de deres eget udviklede kontrol panel, istedet for at bruge fx cPanel.

   Sidst jeg skiftede webhotel, fik jeg en til at flytte 10 websites for $50 fordi det var let at eksportere fra et cPanel til et andet.

   Svar
 12. søren
  søren says:

  Lav din hjemmeside fra bunden selv så slipper du for alle de problemer som WordPress giver dig, når først du vil udvikle det til andre ting end standard blog løsningerne som vi alle kender fra nettet af i tusindvis med WordPress.

  Svar
  • rasmus
   rasmus says:

   Det er klart… Alle bør selvfølgelig lave alting fra bunden selv.

   Jeg tænker at du også maler dit eget mel selv…

   /Rasmus

   Svar
  • rasmus
   rasmus says:

   Hej Thomas

   På WordPress.com kan du let oprette en hjemmeside. Men her ligger siden så hos WP. Det er lettere at komme i gang, men det er mange ting du ikke kan, og du er låst til deres platform (og kan på sigt skulle betale for nogle ekstra ydelser).

   I stedet anbefaler jeg at du bruger WordPress.org. Her kan du downloade selve “softwaren” WordPress og installere det hvor du har lyst.

   Men det letteste er at bestille et billigt webhotel, og så installere WordPress via direkte fra deres kontrol panel. Så slipper du for at skulle downloade WP og uploade det til webhotellet.

   /Rasmus

   Svar
 13. Nick
  Nick says:

  Hej Rasmus,
  Er videoen taget ned? Jeg kan ikke se at der er en video men et link til kundeflow i stedet?
  Mvh Nick

  Svar
  • rasmus
   rasmus says:

   Hej Nick…

   Tak for et heads up… Ved ikke helt hvad der er sket, og hvorfor videoen pludselig er forsvundet, men du burde kunne se den nu.

   /Rasmus

   Svar
 14. Anette
  Anette says:

  Hej Rasmus – Jeg kan ikke finde hvor der står noget om, hvem du anbefaler som webhotel – kun at det ikke er UnoEuro – Kan du skrive hvem du anbefaler nu.
  Bedste hilsner
  Anette

  Svar
  • rasmus
   rasmus says:

   Hej Anette

   Har du allerede et webhotel i dag, brug det… Det er sikkert lettere. Men har du ikke noget, anbefaler jeg chosting.dk

   /Rasmus

   Svar
 15. Keld
  Keld says:

  Hej Rasmus,
  Du er tydeligvis et selvlært orakel.
  Er det at lave en søgemaskineoptimeret hjemmeside, det eneste fag i verden, som ikke kræver uddannelse og erfaring ?
  Eller kan du også lave videoer om, hvordan at man bygger sit eget hus, som bliver bedre og billigere end hvis man får uddannet håndværkere til det ?
  Vh GørDetSelv Keld

  Svar
  • rasmus
   rasmus says:

   Ahh, mange tak Keld.

   Det sætter jeg stor pris på. Jeg er desværre ikke så handy at jeg kan lave en video om hvordan man bygger et hus.

   Mht min erfaring indenfor IT, var min sidste konsulent opgave (inden jeg droppede den del af min forretning), som en af to systemarkitekter på et stort projekt med 60-70 personer fordelt i 3 forskellige lande (plus holde styr på en større kunde der strittede i alle retninger).

   Her er tale om udviklere (i 3 forskellige programmeringssprog og gud ved hvor mange forskellige udviklingsframeworks), testere, projektledere mv

   Og mit arbejde som arkitekt var at definere og styre udviklingen, så alle 60-70 mand vidste hvad de skulle lave.

   Så mange tak for din dejlige kommentar, den varmer.

   /Rasmus

   Svar
 16. Lisbet
  Lisbet says:

  Kære Rasmus.
  Tak for den meget informative video. Jeg er dog så “grøn” mht. at lave hjemmesider, at jeg hverken forstår det med, hvordan man køber et domæne eller webhotel, så jeg skal nok grave lidt dybere i det.
  Men du har da været medvirkende til, at jeg endelig satte mig ned og tænkte “nu må det være” – altså at jeg får den hjemmeside. Jeg er vild med dine webinars mm., så tak for dine guldkorn. For en “newbee” som mig på det selvstændige arbejdsmarked, så er det rart at “blive taget i hånden” med de helt basale ting. Tak!
  Og så lige til sidst: Jeg bliver så ærgerlig over, at nogle mennesker har brug for at lange ud på den måde – det ligger dem jo frit for, om de overhovedet vil se videoen. Det synes jeg faktisk overhovedet ikke, at du har fortjent – men det er du vel allerede klar over.

  Svar
  • rasmus
   rasmus says:

   Hej Lisbet, mange tak for din kommentar.

   Som du kan se, tager jeg mig ikke så meget af negative røster 😉

   For at få webhotel og domæne, kan du hoppe ind på fx. chosting.dk og købe deres billigste webhotel (pt omkring 22 kroner om måneden). I den proces bliver du også bedt om at vælge et domæne.

   Herefter får du en email med adgang til et “kontrolpanel”.

   Når du er logget ind der, så kan du google “Install wordpress with cpanel”. Så finder du de første mange videoer der viser dig hvordan du installerer wordpress.

   Du kan evt. bruge følgende video, der viser dig hvordan du installerer det samme tema som jeg bruger (tema = udseende, der dog kan modificeres – så det kommer ikke til at ligne mit site) Enfold:
   https://www.youtube.com/watch?v=NB2JKqRL_bY

   Han bruger webhotellet siteground mener jeg det er, men kontrolpanelet er vist det samme.

   Pøj pøj med det 🙂

   /Rasmus

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *